Το απόλυτο site ομορφίας

LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ - FAQ


1) Τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της θεραπείας ;
Η δέσμη Laser στοχεύει κατευθείαν στη μελανίνη που περιβάλλει τη βάση του τριχοθυλακίου. Η δέσμη φωτός του laser θερμαίνει περισσότερο τα μαύρα τριχοθυλάκια από ότι τους άλλους ιστούς. Η θερμότητα, αχρηστεύει το θυλάκιο και καταστρέφει οποιαδήποτε τρίχα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος κάνοντας την επανανάπτυξη αδύνατη. Επειδή η θέρμανση που δημιουργείται οφείλεται στην επίδραση του laser στην μελανίνη, συνεπάγεται ότι η θεραπεία είναι πιο επιτυχής σε άτομα με σκούρα τριχοφυΐα. Γι' αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να γίνεται μια προ-θεραπευτική συνεδρία έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν το δέρμα και η τρίχα του υποψήφιου για θεραπεία ατόμου είναι τέτοια που να υπάρχουν αποτελέσματα μετά την θεραπεία με laser.
Ένας συνδυασμός παλμών μεγάλου μεγέθους και γρήγορου ρυθμού επανάληψης επιτρέπει γρήγορες, αποτελεσματικές θεραπείες.
Η διαδικασία αυτή διαρκεί λιγότερο από ένα τέταρτο του δευτερολέπτου σε κάθε τρίχα. Είναι σχετικά ανώδυνη, δε χρειάζεται δηλαδή τοπική αναισθητική κρέμα.

2) Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της αποτρίχωσης με laser;
Είναι πολύ πιο γρήγορη από άλλες συμβατικές μεθόδους γιατί μεγάλες περιοχές του σώματος μπορούν να αποτριχωθούν σε μια μόνο συνεδρία. Τα μακρόχρονα, αν όχι μόνιμα αποτελέσματα, απαιτούν λιγότερες "επαναλήψεις".
Πάνω απ' όλα είναι ανώδυνη, χωρίς βελόνες-και χωρίς τον κίνδυνο ούλωσης.

3) Είναι η θεραπεία μόνιμη;
Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι, μετά από μόλις τέσσερις θεραπείες, στο 50% της περιοχής όπου είχε γίνει η θεραπεία δεν εμφανίσθηκαν τρίχες ακόμα και μετά από ένα χρόνο.

4) Στους παράγοντες που επηρρεάζουν την αποτελεσματικότητα της αποτρίχωσης με laser περιλαμβάνονται:
 Το χρώμα των τριχών
 Η πυκνότητα των τριχών
 Η περιοχή όπου βρίσκονται οι τρίχες
 Παθολογική ανάπτυξη τριχών (π.χ. σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών)
 Το βάθος των τριχοθυλακίων
 Στη φάση ζωής που βρίσκεται η τρίχα κατά την διάρκεια της θεραπείας
 Ο ρυθμός ανάπτυξης των τριχών

Είναι αξιοθαύμαστο ότι οι τρίχες αναπτύσσονται σε διαφορετικές φάσεις σε διαφορετικά μέρη του σώματος .
Η φύση του κύκλου ανάπτυξης της ανθρώπινης τριχοφυΐας μπορεί να θέτει ένα έμφυτο όριο στον αριθμό των θυλακίων που καταστρέφονται πλήρως με μια συνεδρία laser. Η τρίχα είναι χρωματισμένη σε όλο το θυλάκιο στην αναγεννητική φάση της. Σαν αποτέλεσμα, ικανή ενέργεια θα καταστρέψει το τριχοθυλάκιο στην αναγεννητική φάση.

5) Μπορεί να γίνει αποτρίχωση με laser σε παιδιά;
Η αποτρίχωση με laser μπορεί μερικές φορές να είναι πιο αποτελεσματική σε παιδιά παρά σε ενήλικους. Εικάζεται ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι το δέρμα τους είναι πιο λεπτό και εξαιτίας αυτού υπάρχει λιγότερη απόσταση για να διανύσει η δέσμη φωτός από την επιφάνεια του δέρματος ως το τριχοθυλάκιο.

6) Πόσο επιτυχής είναι η αποτρίχωση με laser;
Η τεχνολογία βελτιώνεται συνεχώς και το ίδιο συμβαίνει με τα αποκτούμενα αποτελέσματα.

7) Είναι μόνιμα τα αποτελέσματα;
Όλες οι τρίχες που καταστρέφονται κατά τη διάρκεια της θεραπείας με laser εξαφανίζονται. Παρ' όλα αυτά, οι τρίχες που βρίσκονται στη καταγενή φάση μένουν ανεπηρέαστες κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας για τις οποίες απαιτείται επαναληπτική θεραπεία .
Για να απαλλαγεί η περιοχή πλήρως από όλη την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, θα πρέπει να επαναληφθεί η διαδικασία. Από θεραπεία σε θεραπεία θα πρέπει να μεσολαβήσει ένα διάστημα 3-4 εβδομάδων. Ο αριθμός αυτός ποικίλει, λιγότερο ή περισσότερο, από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από την περιοχή του σώματος που θα θεραπευθεί.

8) Πόσες θεραπείες θα χρειαστούν για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα;
Η συχνότητα αυτών των θεραπειών διαφοροποιείται ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής, τον τύπο των τριχών, τα επίπεδα των ορμονών στον οργανισμό, και άλλους παράγοντες.
Οι τρίχες που θα αναπτυχθούν είναι αυτές που βρίσκονταν στη λανθάνουσα φάση ανάπτυξης κατά την εφαρμογή του laser. Η κλινική έρευνα έχει αποδείξει ότι μόνο εκείνες οι τρίχες που βρίσκονταν στην ενεργό φάση ανάπτυξης, δηλαδή στη φάση αναγέννησης, επηρεάζονται από την ενέργεια του laser. Γι' αυτό το λόγο υπάρχει η ανάγκη για αρκετές συνεδρίες σε κάθε περιοχή.

9) Σε ποιες περιοχές του σώματος γίνεται η θεραπεία;
Όλες οι περιοχές του σώματος με ανεπιθύμητη ανάπτυξη τριχών μπορούν να .απαλλαγούν από την τριχοφυΐα Οι πιο συχνές είναι: Πρόσωπο - Γραμμή του μπικίνι –Χέρια -Πόδια

10) Ποια είναι τα σημαντικότερα οφέλη της αποτρίχωσης με laser;
 Ταχύτητα
 Ανώδυνη και ασφαλής
 Προσιτή οικονομικά
11) Η αποτρίχωση με laser είναι επώδυνη και αργή όπως η ηλεκτρόλυση;
Όχι. Άτομα που έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση τριχοφυΐας με laser δηλώνουν ότι δεν προκαλεί καθόλου πόνο αντίθετα με την ηλεκτρόλυση. Επειδή μια βελόνα πρέπει να εισαχθεί σε κάθε τριχοθυλάκιο ένα - ένα κάθε φορά, η ηλεκτρόλυση είναι οδυνηρά αργή. Το laser απλά ανιχνεύει την περιοχή και μέσα σε λίγα λεπτά όλες οι τρίχες σ' αυτήν την περιοχή αφαιρούνται.

12) Υπάρχουν παρενέργειες; Ποιά η επίδρασή του στους γύρω ιστούς;
Η αποτρίχωση με laser είναι τόσο ανώδυνη που δε χρειάζεται καθόλου αναισθησία. Mερικά άτομα σημειώνεται ελαφρά ερυθρότητα του δέρματος ή ελάχιστο πρήξιμο τα οποία υποχωρούν σύντομα. Οι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία. Η θεραπεία δεν βλάπτει το δέρμα. Το laser είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των τριχών χωρίς να προκαλεί ανεπιθύμητες παρενέργειες. Φαίνεται επίσης ότι πολλές επαναληπτικές θεραπείες δεν προκαλούν πρόβλημα ακόμα και σε "ευαίσθητες" περιοχές του σώματος.
Η θεραπεία με το laser έχει αποδειχθεί ασφαλής σε όλες τις περιοχές όπου οι τρίχες αφαιρούνται με τις συμβατικές μεθόδους.


E-mail Εκτύπωση PDF
 
You are here: Αρχική ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ LASER ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ - FAQ

Επίκαιρα Θέματα

Τα 5 πιο δημοφιλή θέματα

Τελευταίες Προσθήκες